energie besparen
Duurzaam

Hoe kunt u energie besparen door automatisering?

Als organisatie bent u voortdurend op zoek naar mogelijkheden om het energieverbruik binnen uw organisatie terug te dringen. Vaak blijkt dat organisaties veel meer voor hun energieverbruik betalen dan noodzakelijk is. Met simpele veranderingen in de automatisering van uw organisatie kunt u het energieverbruik terugdringen. Daarbij is het sterk aan te raden om regelmatig te controleren of u nog wel bij de goedkoopste energieleverancier zit. Vaak kijkt men hier in geen jaren naar, waardoor de energietarieven van andere energieleveranciers veel gunstiger voor u zijn dan uw huidige energietarief. Het is heel eenvoudig om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld eens op een website als GoedkoopsteEnergie.com!   

Zuinige elektrische apparaten voor uw organisatie

Het besparen van energie voor uw organisatie begint bij het vinden van milieuvriendelijkere elektrische apparaten. Wanneer u de huidige apparaten al enkele jaren in gebruik heeft, is de kans erg groot dat er tegenwoordig machines zijn die zuiniger werken. Niet alleen zijn deze machines milieuvriendelijker, ook kunnen ze de automatisering van uw organisatie bevorderen door de extra mogelijkheden die deze machines u bieden. Zo profiteert u in een keer van twee voordelen! De investering in dergelijke apparatuur kan groot lijken, maar zult u na een paar jaar hebben terugverdiend door de besparing op uw energieverbruik.

Kleine verbouwing in uw bedrijfspand

Naast de mogelijkheid om zuinigere elektrische apparaten te kopen, kunt u er ook voor kiezen om kleine verbouwingen in uw bedrijfspand uit te laten voeren. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van enkelglas voor dubbelglas, het vernieuwen van de dakbedekking op uw dak, het aanbrengen van een extra laag met isolatiemateriaal, enzovoorts. Dergelijke relatief simpele aanpassingen aan uw bedrijfspand kunnen voor een grote energiebesparing zorgen op jaarbasis. Reden genoeg om dergelijke mogelijkheden eens te overwegen! Een aannemer kan u hier meer over vertellen en de verbouwing direct voor u uitvoeren.