aircosystemen
Overige

Volautomatische apparaten voor aircosystemen

airco auto

Stel, het is weer zo’n warme zomerdag en jij moet met je auto ergens naartoe. Zoals je weet, kan het in een auto behoorlijk warm worden in de zomer. Wat ben jij dan blij als je een goed functionerend aircosysteem in je auto hebt. Om dit systeem zo goed te houden, is het belangrijk dat je tijdig onderhoud laat plegen en de airco laat bijvullen. Onderhoud laten plegen is altijd belangrijk, ook al gebruik je de airco amper. En het laten bijvullen dient om het jaar te gebeuren. Als je hier serieus mee omgaat, voorkom je dat de airco kapot gaat.

Zelf doen of uitbesteden

Met een volautomatisch apparaat voor aircosystemen kun je de airco van een auto onderhouden en bijvullen. Een apparaat voor aircosystemen is een grote aanschaf voor een bedrijf, die zich wel moet terugverdienen. Daarom zie je onder autobedrijven twee stromingen ontstaan. Enerzijds de stroming van autobedrijven die de aircoservice zelf uitvoert, daarnaast heb je de stroming die de aircoservice uitbesteedt. Binnen degene die het zelf doen, heb je de partijen die kiezen voor een apparaat met handbediening en de partijen die kiezen voor het gemak en comfort van een volautomatisch apparaat voor aircosystemen.

Wat doet een apparaat voor aircosystemen?

Wat is het verschil tussen een apparaat met handbediening en een volautomatisch apparaat? Het woord zegt het al: met handbediening moet de operator alle handelingen zelf doen en met volautomatisch kan de operator een programma laten draaien zonder dat hij daarbij zelf hoeft in te grijpen. Het volautomatische apparaat kan koudemiddel afzuigen en terugwinnen, de oude olie afvoeren, vacuüm trekken en de dichtheid controleren en vullen met nieuwe olie en koudemiddel. Dit alles gaat als het ware allemaal vanzelf. Het apparaat stuurt en controleert alle handelingen automatisch.

Steeds meer airco

Het hebben van een aircoservice apparaat is voor autobedrijven tegenwoordig een serieuze zaak en kan een goede bron van inkomsten zijn. Het loont de moeite om uit te rekenen na hoeveel beurten je het apparaat hebt terugverdiend. Steeds meer auto’s hebben airco en de experts denken zelfs dat er op termijn geen auto’s meer verkocht zullen worden zonder airco.