barcode
Overige

Informatie over barcodes drukken (codeer printer)

barcode codeerprinter

Vanaf de uitvinding van de boekdrukkunst rond 1440 is er heel veel mogelijk geworden wat betreft de technologie. Er wordt op elk moment een nieuw idee op de wereld gezet om de hedendaagse technologie te blijven verbeteren. Zo hebben ook op het gebied van printers vele verbeteringen plaatsgevonden. In het bedrijfsleven zijn printers dan ook niet meer weg te denken; denk aan belangrijke documenten zoals contracten of business plannen. Maar ook thuis zijn printers noodzakelijk. Scripties voor je studie, recepten om je kookkunsten te verbeteren of kleurplaten voor de kinderen. Het is dus belangrijk dat de printers juist in deze tijd lang meegaan, mooie kleuren afdrukt en daarnaast inktbesparend is. Het zal je nog verbazen wat er met printers mogelijk is.

Uitleg over barcodes

Barcodes, logo’s en track&trace informatie is hedendaags op een pakketje niet meer weg te denken.  Een codeer printer zorgt voor de drukking van deze labels, zoals bijvoorbeeld de barcode. Een barcode, ook wel streepjescode genoemd,  is een opeenvolging van lijntjes die een code representeren. Deze code kan worden gelezen door een barscanner. Deze code kan, afhankelijk van het coderingssysteem, bestaan uit enkel cijfers, maar ook uit een combinatie van cijfers, letters en daarnaast leestekens.

Waarom is een barcode essentieel?

Een barcode printen is essentieel voor het bijhouden van je administratie wanneer je werkt in de verkoop. Dit heeft alles te maken met productcodering. Door productcodering wordt elk product dat door jou wordt verkocht een eigen persoonlijke code. Een barcode is namelijk nooit hetzelfde voor een ander product in jouw bezit. Wanneer je het product dus scant bij de kassa wordt het herkend door het systeem dat jouw producten bezit. Zo wordt de verkoop aan de kassa niet alleen sneller, ook kan het systeem precies zien wat er nog beschikbaar is in de inventaris. Zo wordt het makkelijker om te zien welk product nog op voorraad is en welk product een aanvulling nodig heeft.