3dprinters
Mechanica

De populairste Ultimaker 3D printers

3d printer

De technologie blijft ons verbazen en de ontwikkelingen binnen 3D printers zijn groot. In de afgelopen jaren zijn er een hoop nieuwe printers uitgekomen. De ultimaker printers zijn de laatste jaren groot van naam geworden en populair geworden onder de gebruikers. 3D printers worden door steeds meer sectoren gebruikt. Bijvoorbeeld om prototypes te maken. Per printer is het verschillend wat er mogelijk is. Er zijn tegenwoordig printers die meer dan 100 verschillende grondstoffen tegelijkertijd kunnen verwerken. Naast dat het een handige gadget is voor bedrijven straal je hiermee uit dat je mee gaat in de ontwikkelingen. Buiten zakelijke doeleinden zijn er ook consumenten die 3D printen als hobby hebben en genoeg ervaring hebben opgedaan om de Ultimaker te kunnen gebruiken.

Wat is 3D printen?

Een digitaal ontwerp tastbaar maken. Dit noemen we ook wel 3D pinten. Wanneer u een digitaal ontwerp heeft in 3D kunt u deze uitprinten met een 3D printer. Laag voor laag produceert de printer het voorwerp. Veel sectoren gebruiken inmiddels het printen in 3D. De mogelijkheden zijn de laatste jaren enorm geworden en steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van 3D printen. Verschillende bedrijven in de mode-industrie gebruiken tegenwoordig steeds vaker een 3D printer om bepaalde modeaccessoires uit te printen. Maar ook in de medische wereld is 3D printen een essentiële manier om hulpmiddelen te produceren. Er zijn 2 manieren om 3D te printen die veel worden toegepast. De additive manufacturen manier en de Rapid prototyping. De Additive manier duurt langer de Rapid. De Rapid manier is hierom wel een stuk duurder. Door de snelle ontwikkelingen zijn er steeds meer technieken om 3D te printen. Wanneer er ontwerpen worden geproduceerd die lastig in elkaar steken zal het voor de printer langer duren om deze te kunnen realiseren. In het onderwijs zien we de printer ook steeds vaker terug. Vooral op universiteiten is er vaak een ultimaker aanwezig.

3D Printen met de betrouwbare ultimaker

Een bekende en betrouwbare 3D printer is de Ultimaker. Wat deze printer uniek maakt is dat de printer kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker. Naast het feit dat het een zeer betrouwbare printer is, is deze ook nog eens harstikke snel. Na het eerste model zijn er meerdere gekomen. Zo kwam de ultimaker 2, 2 GO, 2 Extended en de ultimaker 3. Na een aantal modellen werd het mogelijk om te 3D printer te vervoeren. De prijs van de Ultimaker ligt hoger dan gemiddeld maar dit komt vanwege tot hoge kwaliteit die printer levert. Bij het laatste model wat werd uitgebracht is de vernieuwing dat er een tweede printkop gemonteerd is. Hierdoor kan er met meerdere materialen tegelijkertijd geprint worden. Hierdoor zijn er meer ontwerpen mogelijk om uit te printen. Op dit moment is de ultimaker vooral gemaakt voor zakelijke/educatieve doeleinden. Dit komt mede doordat ervaring in 3D printen een vereiste is om optimaal gebruik te kunnen maken van de printer. Uit cijfers is gebleken dat de ultimaker populair is, er werden afgelopen jaar ongeveer 19 duizend printers verkocht.

Nieuwste ontwikkelingen 3D printen

Een 3D printer is een zeer innovatief product. Er zijn veel ontwikkelingen en de mogelijkheden breiden zich snel uit. Wat voorheen als onmogelijk werd beschouwd is vandaag de dag werkelijkheid geworden. Met de komst van IPhone 8 in het vooruitzicht kunnen we ons voorbereiden op een nieuwe verassing. Naar alle waarschijnlijkheid is het mogelijk om vanaf de IPhone 3D ontwerpen te creëren om deze vervolgens als opdracht naar de 3D printer te versturen om het tastbaar te maken. Vanaf uw keukentafel een koffiemok ontwerpen om hem vervolgens op uw eigen 3D printer te laten produceren. Zo wordt de verse koffie voortaan in uw eigen mok geschonken. De iPhone 8 wordt eind 2017 verwacht en vele zijn benieuwd wat de nieuwe mogelijkheden zijn als het gaat om 3D printen.

Ook voor de consumenten

Hoewel Ultimaker niet bij voorbaat bedoeld is voor de consument lijkt het erop dat hier verandering in gaat komen. Het bedrijf uit Geldermalsen gaf eerder aan het niet op de normale consument te richten, maar met de verwachting dat de mogelijkheid er komt om vanaf de iPhone 3D te kunnen printen lijkt hier verandering te komen. Het gebruik van een 3D printer zal namelijk vele malen gemakkelijker worden. Via de iPhone zijn er meerdere applicaties te downloaden die hulp bieden voor het ontwerpen van een digitaal 3D bestand. Naast hulp applicaties zijn er ook platformen die ontwerpen aanbieden die te downloaden zijn om vervolgens te laten printen op de 3D printer.