elektriciteitssysteem onderhouden
Bedrijven

Tips om je elektriciteitssysteem te onderhouden

Hoewel de elektra vaak op de juiste manier is aangelegd in bedrijfspanden, vergeet men het belang van het onderhouden van het elektriciteitssysteem. Als gevolg hiervan kunnen er vervelende kortsluitingen en stroomstoringen ontstaan. In het ergste geval kan een kortsluiting zelfs voor een brand binnen je bedrijfspand zorgen. Iets wat je logischerwijs zo goed mogelijk wilt voorkomen! Reden genoeg om het elektriciteitssysteem binnen je bedrijfspand regelmatig te laten onderhouden.

Wij spraken met een elektricien uit Noord-Holland, die ons meer kon vertellen over het onderhouden van elektriciteitssystemen in bedrijfspanden en woningen. Volgens deze elektricien onderschatten veel mensen het belang van regelmatig onderhoud. De elektricien raadt mensen aan om hun bedrijfspand in ieder geval eens per twee of drie jaar te laten onderhouden.

Elektra nalopen op slijtage

Bij het onderhouden van het elektriciteitssysteem binnen je bedrijfspand lopen elektriciens de elektrokabels en de meterkast na op beginnende slijtage. Waar nodig kan een elektricien de versleten kabels direct voor je vervangen om verdere problemen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting of een stroomstoring. Je moet er immers niet aan denken dat je medewerkers de elektrische apparatuur binnen het bedrijfspand een paar dagen niet kunnen gebruiken. Het kan erg lastig zijn om kapotte elektrokabels zelf te vervangen.

Een meterkast uitbreiden

Mocht je van plan zijn om nieuwe apparatuur in gebruik te nemen, dan kan het raadzaam zijn om de meterkast uit te breiden binnen het bedrijfspand. Een uitbreiding van de meterkast van je bedrijfspand voorkomt dat je te maken krijgt met een overbelasting van de groepen in de meterkast. Het vervangen van de kapotte stop heeft in dat geval geen effect, omdat de groep al snel weer overbelast zal zijn. Met het uitbreiden van de meterkast kan een elektricien zorgen voor een extra groep die specifiek bedoeld is voor de net nieuw aangesloten elektrische apparatuur binnen het bedrijfspand.