kabels microfoon
Bedrijven

Neutrik Opticalcon

Neutrik is een internationaal bedrijf gevestigd in Liechtenstein dat zich specialiseert in kabelverbindingen. Het is de wereldwijde marktleider met meer dan 40 jaar ervaring in connectiesystemen en kabels in de velden audio, video, licht, stroom, data overdracht en industriële toepassingen. Voor al deze velden hebben zij de Opticalcon producten lijn uitgebracht, vezel kabels met een metalen behuizing. Door de metalen behuizing zijn deze kabels veel beter beschermd tegen beschadigingen, stof en (knagend) ongedierte. Bij deze kabel behuizing zitten ook speciale kabel connectoren met een push-pull vergrendeling, waardoor niet alleen door de kabel behuizing, maar ook bij de kabel connectie vuil en stof bijna ondoordringbaar zijn. Voor ieder genoemd veld zijn verschillende Opticalcon oplossingen en toepassingen, waarbij de kwaliteit van de metalen behuizing van zowel de kabels als de connectoren centraal staat.

De systemen

De Opticalcon lijn heeft twee systemen, het Duo systeem en het Quad systeem. Het Duo systeem werkt met 2 vezelkabels of kanalen, het Quad systeem met vier. De connectoren die horen bij deze systemen zijn compatibel met de traditionele LC duplex connectoren. Dit betekent dat je in plaats van het vervangen van het hele traditionele kabel netwerk (dus zonder de metalen Opticalcon behuizing), ook alleen de connectoren kunt vervangen door de  Opticalcon metaal behuisde connectoren.

De varianten

Binnen de Opticalcon Duo en Quad systemen is een onderverdeling in 3 standaarden, de Duo (of Quad), de Extreme en de Armored. Deze twee laatsten hebben een nog zwaardere beschermende werking en zijn bestand tegen zeer zware druk. Alle kabels zijn aramide kabels. Aramide is zeer sterk synthetische materiaal met een hoge hitteresistentie en grote treksterkte dat ook wordt gebruikt in de ruimtevaart en voor militaire doeleinden. Buiten de Duo (of Quad), de Extreme en de Armored, zijn er nog de variaties Hybrid, SMTPE en Low Voltage Hybrid.

MCAP

Het aanleggen, onderhouden of repareren van het Opticalcon systeem mag alleen gebeuren door gecertificeerde- en opgeleide vakmensen door de fabrikant Neutrik zelf. In Nederland is MCAP een gecertificeerd Neutrik bedrijf. MCAP is specialist in glasvezel- en kabelassemblage sinds 1987 met een Graydon Triple A status. Dit zegt genoeg over de kwaliteit van het MCAP. Gevestigd in Raamsdonkveer is het een internationaal opererend bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in kabels en verbindingen tussen onder andere bestaande- en nieuwe apparatuur. Neutrik Opticalcon is één van de hoogwaardige producten waar zij mee werken en jou mee van dienst kunnen zijn.