ketels
Bedrijven

Waarom kiest u voor een Certuss stoomketel?

Stoomketels van het Duitse merk Certuss zijn betrouwbaar en zeer energiezuinig! Ze hebben een verrassend hoog rendement en worden als één van de zuinigste ketels gezien. Mede door de hoge stoomproductie en slimme innovaties wordt dit gezien als de nieuwe standaard voor stoomgeneratoren.

Rendement tot 102%

De Certuss stoomketels hebben een rendement tot 94% als de ketel volledig vol is. De ketels maken slim gebruik van een enkele economizer (warmtewisselaar) waardoor de warmte uit rookgas wordt opgenomen en wordt afgegeven aan het voedingswater. Hiermee kan het rendement verhoogd worden tot 98%. Als er gebruik wordt gemaakt van dubbele economizer kan het rendement zelfs oplopen tot 102%. De stoomketel beschikt over een drievoudige geleiding waardoor de ketel binnen 5 minuten warm is op 94% rendement zit. Dit wordt gemeten vanaf de koude start.

Stoomketels die snel stroom leveren

Daarnaast beschikken alle ketels over het ‘waterpijpketel principe’. Dit zorgt dat ze snel stroom kunnen leveren en dat de verwarmingsprocessen direct kunnen starten. Een ander voordeel van de Certuss stoomketel is dat de capaciteit gemakkelijk aangepast kan worden als er een andere warmtevraag is. Met capaciteiten van 8 kg/h tot 2000 kg/h speelt u gemakkelijk in op de veranderende vraag.

De verschillende ketels zijn uitstekend geschikt voor 24-uurs levering aan een onbewaakt bedrijf. En kunnen op verschillende manieren bediend worden.

Stoomketels of elektroketels

Certuss maakt onderscheid tussen stoomketels en elektroketels. Het grote verschil is dat de elektroketels gebruik maken van halfgeleidercontactoren en daarmee het vermogen van de verwarmingselementen traploos regelen. Dit zorgt voor een constante stoomdruk en een evenwichtige verdeling van het elektriciteitsnet. Dit voorkomt pieken in het elektriciteitsnetwerk!

Bent u op zoek naar een bedrijf dat u zowel voortijdig adviseert als (indien nodig) ondersteuning biedt wanneer de installateur de stoomketel verzorgt? Dan bent u bij Scharff Techniek aan het juiste adres! Al 32 jaar levert Scharff Techniek zeer betrouwbare en energiezuinige stoomketels!