Bedrijven

Aanschaffen van veilige werkkleding

Voor sommige werkzaamheden is het cruciaal om speciale werkkleding te kopen. Soms is dit ook verplicht. Dit kan zijn om veiligheidsredenen of voor herkenbaarheid, weerbaarheid,weerbestendigheid, maar ook voor hygiënische redenen. Dit kunnen verschillende soorten kledingstukken zijn: stevige schoenen met antislip zool, een stevige helm of een veiligheidsbril om je ogen te beschermen voor gevaarlijk licht of straling. Werkkleding van Dapro Safety helpt u om de juiste werkkleding voor uw werkzaamheden te vinden en bieden een groot assortiment aan. Net als de diversiteit van beroepen, zit

ook in type werkkleding verschillende categorieën aan verbonden. Denk hierbij

aan werkkleding, buitenkleding, werkschoenen, brillen en thermokleding. In

dit artikel leest u meer hierover.

Bij algemene werkkleding kunt u denken aan speciale pakken met een certificering, met veiligheid als hoogste prioriteit verworven. Bij werkzaamheden waarbij er veel buiten wordt gewerkt zijn er verschillende buitenkleding in de aanbieding om gebruik van te maken.Denk hierbij aan wanneer u in het donker werkt, dat er reflecterende vesten en jassen bestaan die uw veiligheid waarborgt. Ook hebben veel van deze jassen en broeken van Dapro Safety een waterbestendige functie bij slecht en nat weer. Maar ook bij minder veilig werk is het mogelijk om buitenkleding te kopen met chemicaliën resistentie, antistatische en vlam vertragende functie. Kleding die aan meerdere hoog technische eisen voldoet, wordt ook wel Multinorm kleding genoemd.

Goed uitzoeken loont

Niet alleen voor het boven- en onderstuk wat je draagt is belangrijk, maar ook waar u de hele dag op loopt. Werkkleding kopen kan dus gemakkelijk online, maar moet wel goed uitgezocht worden. Om uw voeten en gewrichten een plezier te doen kan er gekeken worden naar veiligheidsschoenen die passen bij de werkzaamheden die u verricht. Dit kan bijvoorbeeld stevige schoenen zijn met een stalen neus en een antislip zool, maar het kunnen ook hoge laarzen zijn als u bijvoorbeeld werkt in een omgeving met veel modder. De meeste veiligheidsschoenen bevatten ook een bepaalde certificatie, om er zeker van te zijn dat u geen miskoop hebt. Ook kunt u denken aan bijvoorbeeld accessoires zoals een binnenzool, om op podotherapeutisch gebied ook goed te zitten.

Nu we het hebben gehad over bovenkleding, onderkleding en schoenen, moet er niet vergeten worden dat ook een veiligheidsbril onderdeel uitmaakt van een veilige werkomgeving. Een veiligheidsbril kan aangeschaft worden voor beroepen zoals een lasser. Maar ook bij andere werkzaamheden waar bijvoorbeeld chemische stoffen vrij kunnen komen, of zelfs een splinter in het oog. Tot slot is het bij koud weer belangrijk en erg fijn om thermokleding aan te schaffen. U kunt hierbij denken aan een nekwarmer, bivakmuts of een thermobroek. Soms hebben deze kledingstukken naast het warm houden ook meer functies, bijvoorbeeld een antistatische of vlamvertragende functie.

Onderschat het belang van werkkleding kopen niet, het kan namelijk erg veel verschil uitmaken. Klaar niet alleen de klus op het werk, maar ook de voorbereiding. Bij veel winkels

en webshops kunt u advies vragen en het laten afstemmen op certificeringen, klimaat, kenmerken en functies, zodat het zo goed mogelijk bij u en uw werkomgeving past.