palletkantelaar
Gereedschap

Pallets verwisselen zonder problemen met een palletkantelaar

Het wordt tijd dat jij een palletkantelaar aanschaft. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt op de werkvloer dat het tijd is om zware materialen te tillen. Vaak gebeurt het dat medewerkers verwond worden doordat ze de foute houding aannemen tijdens het tillen, daarnaast is het vaak onmogelijk voor mensen om bepaalde elementen te tillen of te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan pallets. Gelukkig bestaat hier een palletkantelaar voor. Deze kantelaar helpt jouw personeel mee om zware materialen op pallets met gemak te verplaatsen en te vervoeren. Wil je meer weten over de voordelen van dit object? Lees dan snel dit artikel verder.

Hoe werkt een palletkantelaar?

Dankzij deze machine is het mogelijk om grote pallets te draaien, kantelen en te verplaatsen. Dit kan wel tot een gewicht van duizenden kilo’s. Jouw product staat al op het palet, maar moet bijvoorbeeld naar een andere kant worden overgeladen. Laadt in dit geval jouw pallet niet handmatig. De kantelaar verplaatst de goederen namelijk snel en moeiteloos van de ene plek naar de andere. Deze machine wordt veel gebruikt in de voedsel en drank industrie, aangezien het voorkomt dat producten worden beschadigd. Daarnaast is het ideaal in de farmaceutische industrie. Zonder de stoel van jouw machine te verlaten kan jij binnen 2 minuten jouw goederen veilig overzetten op een nieuwe pallet.

De veelzijdige toepassing van een tilter

Palletkantelaars worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Als palletkantelaars zijn ze ideaal voor het draaien, afsteken of verplaatsen van een palletlading. Denk bijvoorbeeld aan een pallet vol met materialen die bij jouw lading aankomen. Door de pallet op de kantelinrichting te plaatsen, kan de rol gemakkelijk in de juiste richting worden opgepakt om op de loslocatie te worden geladen.

Wat voor materialen kun je verplaatsen met de palletkantelaar?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan het kantelen van rollen kunststof, papier of staal, kratten met drank of voeding of pallets met andere soorten vloeistof die niet mogen worden geknoeid. Ze bieden een veilige gecontroleerde kanteling van zware en waardevolle voorwerpen. In plaats van lompe heftrucks te gebruiken, werkt een palletkantelaar erg secuur en voorzichtig, wat schade en gevaar voorkomt. Meer weten over tilhulp? Roosen BPL is gespecialiseerd in tilhulp oplossingen.