Gereedschap

Hoe gaan hulpdiensten te werk tijdens een auto ongeluk?

Hydraulische reddingsgereedschappen zoals Battery powered cutters, hydraulische rammen en scharen worden door reddingswerkers gebruikt om te helpen bij de extricatie van slachtoffers die betrokken zijn bij auto-ongevallen, en ook bij andere reddingen in kleine ruimten. Reddingsgereedschappen worden gewoonlijk aangedreven door een vloeistof, zoals een hydraulische vloeistof die een drukvloeistof of een koelvloeistof bevat. De drukvloeistof dient als krachtbron voor de hydraulische rammen en scharen. Het hydraulische vermogen wordt op verschillende manieren aan de hydraulische rammen en scharen geleverd, bijvoorbeeld door het gebruik van een enkele zuigerpomp.

Snelle reactietijden

Om snelle reactietijden te bereiken, worden de krachtbronnen en de rammen en scharen aangedreven door één enkele hydraulische pomp. Het is niet ongewoon dat de krachtbronnen en de hydraulische plunjers en scharen worden aangedreven door één enkele hydraulische cilinder, die als een enkelwerkende cilinder werkt. In sommige gevallen wordt één enkele hydraulische cilinder gebruikt om zowel de hydraulische pomp als de hydraulische rammen en scharen aan te drijven, en is de hydraulische pomp een pomp met hoge druk en dus veel kracht. Zowel de snelle reactietijden als de enorme kracht die deze pompen hebben, zijn natuurlijk essentieel bij de meeste reddingsoperaties.

Batterij in plaats van snoer

De accu aangedreven reddingsgereedschappen, zoals de Battery powered cutters hebben enkele voordelen ten opzichte van de gewone gereedschappen met een snoer. De accu-aangedreven snij- en spreid gereedschappen bieden meer bewegingsvrijheid. Zonder pomp of slang kan je zich vrij bewegen. Ze vereisen ook minder opslagruimte in je voertuig. Accu-aangedreven reddingsgereedschappen zijn geweldig voor het verplaatsen onder bomen, op harde oppervlakken, en op de top van heuvels. Voordelen: Geen snoer dat in de weg ligt, eenvoudig en gestroomlijnd ontwerp, geen gas- of olielekkage, kan overal worden gedragen, gemakkelijk te gebruiken en snel te monteren. Extra informatie nodig over de voordelen of Extra informatie nodig over ander reddingsgereedschappen? Zoek dan vooral naar rescue equipment. Extra informatie nodig: over Battery powered cutters of ander rescue equipment, lees dan vooral verder.