boortjes
Gereedschap

De beste accuboormachine van 2017

boormachine-boortje

Op Gereedschapvinden.nl kun je wel bijna 2000 verschillende boormachines vinden, waarbij je ze allemaal op prijs en functionaliteiten kunt vergelijken. Maar wat is nou de beste accuboormachine van dit moment? Als we kijken naar de resultaten van de accuboormachine test door de Consumentenbond, komen we uit op de AEG BS 18C Li-202C. In dit artikel gaan we in op wat de BS 18C van AEG zo goed maakt. Maar allereerst behandelen we even kort waar de Consumentenbond de verschillende accuboormachines (van onder meer Bosch, Gamma, Metabo, Skil en Makita) op heeft getest.

Waar de accuboormachines op zijn getest

In het onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond zijn een groot aantal accuboormachines test. Hierbij werd gekeken naar de accuprestaties, prestaties van het schroeven en boren, gebruiksgemak, veiligheid, degelijkheid en veelzijdigheid. In de test waren er drie voornamelijke aandachtspunten: de prijs, de schroeven en de accuprestaties. Uit de test bleek dat de schroef prestaties bij de meeste machines een voldoende scoorden, terwijl het boren bij maar zes apparaten goed genoeg ging. Ook de accuprestaties liepen sterk uiteen. Zo was de laadtijd van het snelste apparaat wel twintig keer zo snel als de langzaamste.

De AEG BS 18C Li-202C

Beste accuboormachine 2017
Zoals eerder genoemd is de AEG BS 18C Li-202C bij de Consumentenbond test als beste accuboormachine uit de bus gekomen. De BS 18C is een krachtige machine die een prima accu heeft, en het verder op alle vlakken goed doet. De 4-polige motor zorgt voor het hoogst haalbare vermogen bij compacte constructie. De koppel is regelbaar en snel te verstellen in 23 verschillende standen plus een boorstand. Daarnaast is de boormachine uitgevoerd met een robuust FIXTEC-snelspanboorkop met spindel-lock, waardoor je snel een gemakkelijk k unt wisselen van gereedschap. Wanneer je in donkere ruimtes of in de avond moet klussen is het apparaat ook nog eens voorzien van LED-verlichting, zodat je tijdens het werken gewoon alles nog prima kunt zien. Tenslotte scoort de AEG BS 18C ook nog eens hoog op veiligheid, door de PRO Li-ion accu’s die beschikken over een overbelastingsbeveiliging en een overzichtelijke oplaadniveau weergave.   

Over de Consumentenbond

De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De vereniging voert onafhankelijk onderzoek uit, waarbij het producten en diensten uitvoerig test. Het advies van de Consumentenbond kun je dus volledig vertrouwen, omdat het onderzoek dat het uitvoert mogelijk wordt gemaakt door de contributie van verenigingsleden.