Bedrijven

Masthoogwerker huren

Geïnteresseerd in een masthoogwerker huren? Dit moet je weten! De masthoogwerker is erg handig voor kleine klussen op hoogte. Ze zijn klein en compact en daarom makkelijk met vervoer en gebruik. Denk bijvoorbeeld aan elektriciens die een lamp moeten vervangen in een loods, of mensen die een winkelcentrum vanaf de binnenkant willen schoonmaken. Deze hoogwerker is alleen bedoeld voor binnen, dit komt doordat deze met een accu aangedreven wordt. Als je een masthoogwerker gaat huren bij jekuntmehuren.nl, komt deze met jib. Dit betekend dat de ‘arm die aan de masthoogwerker zit verstelbaar is. Ook komt er een bijpassende aanhangwagen bij, en zo komt het gewicht op ongeveer 3350 kg. 

Valbeveiliging op een masthoogwerker

Valbeveiliging is op elke hoogwerker van cruciaal belang. Het zorgt voor veel minder risico, daarom is het belangrijk om de regels te kennen voordat je een (mast)hoogwerker gaat huren en bedienen. Naast dat valbeveiliging op een masthoogwerker veilig is, geeft de beveiliging ook een stukje ‘verantwoordelijke’ uitstraling, zeker als je de hoogwerker voor zakelijke klussen huurt. Daarnaast is het ook van belang dat jij (of je medewerkers) de hoogwerker ‘kent’. De masthoogwerker, en alle andere hoogwerkers, zijn grote apparaten en kunnen de nodige schade aanrichten.

Masthoogwerker certificaat

Een certificaat is officieel niet verplicht. Wel raden de meeste opleidingscentra en verhuurbedrijven dit wel aan; het is een stuk veiliger en verzekeringstechnisch voordelig. Welk certificaat je nodig hebt voor de masthoogwerker kun je altijd navragen bij het bedrijf waar je de hoogwerker wilt gaan huren. Ook kun je dit aan je werkgever vragen (mits de hoogwerker voor zakelijke belangen wordt gehuurd). Eigenlijk staat het al in de vorige zin, voor zakelijke huur van een masthoogwerker moet je werkgever op de hoogte zijn van de regels rondom het bedienen. Bij een (mast)hoogwerker cursus leren de cursisten inzicht en kennis over het apparaat. Ook kan je werkgever je verplichten om een certificaat te behalen, dat ligt aan het bedrijf waar je werkt. Ook kunnen verhuurbedrijven een certificaat als eis stellen.