Overige

Vier redenen voor een back-up van Microsoft Office 365

Heeft u al Microsoft Office 365 of wilt u hiermee binnenkort gaan starten? Het is zowel thuis als op het werk heel populair. Wanneer aan een gemiddelde Office 365-gebruiker de vraag wordt gesteld of hij de controle heeft over zijn gegevens in Office 365 dan is de kans groot dat hij daar ja op antwoordt. Helaas is dit onjuist. Tenminste, als er geen aanvullende maatregelen zijn genomen. Een back-up is daarom echt een vereiste.

De Office 365-infrastructuur wordt door Microsoft beheerd en er wordt een bepaalde uptime gegarandeerd door de internationale software-grootmacht. Echter, als het op de data aankomt dan liggen de verantwoordelijkheden volledig bij uw organisatie. Daarom is het essentieel om de kleine lettertjes van het service level agreement (SLA) te lezen. Dit wordt vaak overgeslagen of snel akkoord gegeven. Het is niet de fijnste taak om de SLA te lezen, maar wel heel belangrijk gezien de impact op uw organisatie en haar data.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw data in Office 365

Het gebruik van Microsoft Office 365 groeit hard. Zowel zakelijk als privé is het Microsoft-platform zeer populair en telt nu al meer dan 150 miljoen gebruikers. Dit aantal groeit iedere maand met 3 miljoen gebruikers. Velen vertrouwen erop dat hier automatisch ook een back-up van wordt gemaakt. Ten onrechte.


Cloudaanbieders, zo ook Microsoft, zijn niet verantwoordelijk voor uw gegevens, tenzij anders overeengekomen met betreffende aanbieder. Een SLA kan volgens de beschrijving 99,99% beschikbaarheid garanderen, maar dat betreft meestal alleen het netwerk en de infrastructuur, niet de data en beschikbaarheid ervan. Welke gevaren liggen op de loer zonder een solide Office 365-back-up? Wat kan een back-up oplossing voor Microsoft Office 365 toevoegen als het gaat om behoud van data en de beveiliging ervan op de lange termijn? Hieronder vindt u vier belangrijke redenen om een back-up te maken van Office 365-data van alle users binnen uw organisatie.

Vier redenen voor een back-up van Microsoft Office 365

1. Per ongeluk verwijderd: er kan altijd iets misgaan, technisch of door een persoonlijke fout. 

2. Retentie is geen back-up: Microsoft bewaart gegevens van verwijderde users of van documenten in de prullenbak slechts beperkte tijd.

3. Beveiligingsrisico’s: de risico’s komen van alle kanten, zowel intern als extern. Behalve hackers zijn ook (ex-)werknemers een dreiging. Ook krijgen soms interim-medewerkers te veel rechten.

4. Wet- en regelgeving – compliance: sommige gegevens moet u langer gebruiken dan u zelf noodzakelijk vindt. Denk aan financiële gegevens voor de Belastingdienst of bewijsmateriaal voor de wethandhaving (politie, justitie).

Gebruikt u al Microsoft Office 365? Dan is de volgende stap het regelen van een goede back-up oplossing voor uw Office 365-gegevens. Veeam back-up is de perfecte keuze. Zo verkleint u het risico dat u de toegang tot belangrijke gegevens verliest. Blijf dus altijd zelf in controle over uw data. Dat geldt voor het bedrijfsleven, maar zeker ook privé. In elk geval zijn uw gegevens ontzettend belangrijk voor u. Moet u zich eens voorstellen dat u alles ineens kwijt bent…

ACA IT-Solutions is een hoogwaardig ICT-bedrijf in Eindhoven en zeer ervaren met het migreren naar en implementeren van Office 365 binnen grote (en soms ook complexe) bedrijfsomgevingen. Heeft uw bedrijf hulp nodig met Office 365 of wilt u meer informatie over beveiliging en back-up van Microsoft Office 365? Neem dan even contact met ons op.