bedrijfspand
Overige

Tips om je bedrijfspand groener te maken

bedrijfspand

Voor steeds meer organisaties speelt het veranderende klimaat een belangrijke rol in de bedrijfsvoering. Organisaties zoeken naar mogelijkheden om processen te automatiseren en bij te dragen aan een lager energieverbruik. Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe energiebewust je organisatie momenteel bezig is. In dit artikel geven we je graag een aantal tips om het energieverbruik terug te dringen, om op die manier bij te dragen aan het tegengaan van de klimaatverandering.

Energiezuinige apparaten aanschaffen

Een van de mogelijkheden die je hebt als je op een milieubewuste wijze wilt ondernemen is het vervangen van bestaande apparatuur voor nieuwe machines. Denk hierbij niet alleen aan de machines voor de productie van je organisatie, maar ook aan bijvoorbeeld een milieuvriendelijkere cv-ketel. Dergelijke klussen kun je zelf doen, maar veel verstandiger is het vaak om de hulp van een elektricien in te schakelen. Dit verkleint de kans op vervelende complicaties.

Wil je elektriciteit laten aanleggen in Rotterdam of de omgeving hiervan? Op internet vind je verschillende websites waarop elektriciens hun diensten aanbieden. Probeer altijd naar de recensies van andere klanten te kijken.

Isolatie in een bedrijfspand verbeteren

Naast de mogelijkheid om het energieverbruik van je organisatie terug te dringen kun je ook kijken naar mogelijkheden om de isolatie van je bedrijfspand te verbeteren. Denk bijvoorbeeld eens na over de mogelijkheid om je enkelglas te vervangen voor dubbelglas, de mogelijkheid om een extra laag isolatiemateriaal aan te brengen tussen muren of onder de dakbedekking, enzovoorts.

Wanneer het bedrijfspand niet tot het bezit van je organisatie behoort, bijvoorbeeld omdat je het bedrijfspand huurt, kan het raadzaam zijn om eens in gesprek te gaan met de eigenaar van het pand. Vaak zijn dergelijke veranderingen ook voor de eigenaar interessant, omdat een eigenaar het pand zo voor meer kan verkopen op een later moment.