Landbouw ontwikkelingen
Machinebouw

Ontwikkelingen in de landbouw

De landbouw kan er tegenwoordig ook niet meer ontsnappen. Ook in deze branche zijn er voldoende ontwikkelingen waardoor er steeds meer versneld kan worden om meer en ook kwalitatief beter te kunnen produceren. In dit artikel zetten we een aantal ontwikkelingen op een rij.

Versnellen van het verwerkingsproces met een transportband

Het verplaatsen van de producten van het land met de landbouwmachines van Van Trier naar de loods zorgt ervoor dat de producten veel sneller van de grond naar de vrachtwagen of stortbak gaan. Voordat er gebruik werd gemaakt van mobiele transportbanden waren daar veel meer mensen voor nodig alvorens deze producten daadwerkelijk weg gevoerd konden worden. Het inzetten van de machines zorgt ervoor dat alles sneller op de juiste plek is zonder dat er dergelijke beschadigingen zullen optreden.

Onkruid verdelgen met een camera

Tegenwoordig is het ook mogelijk om onkruid te verdelgen met speciale camera’s. Deze camera’s kunnen zelf het onkruid detecteren. Ze kunnen hierin dus ook daadwerkelijk een onderscheid maken tussen gewas en onkruid. Dit werkt op een zelfde soort manier als gezichtsherkenning. Als er eenmaal onkruid is gedetecteerd dan kan dit vervolgens ook direct worden aangepakt door het spuiten van een speciale spray die in het systeem zit.

De ideale robot voor een kwekerij

Tegenwoordig zijn er al behoorlijk wat robots die een bepaald type werkzaamheden kunnen uitvoeren voor een bepaald type plant. Momenteel is men achter bezig om een robot te ontwikkelen die gaat herkennen aan de grootte, hardheid en kleur wat er gedaan moet worden. Deze robots analyseren eerst de gehele plant, zodat vervolgens exact kan worden gekeken wat er gedaan moet worden om de plant tot bloeit te brengen. Moet er bijvoorbeeld opnieuw worden geplant dan kan deze robot, zelf kijken welk stukje stek het beste geknipt kan worden. Deze knipt hij vervolgens zelf uit en kan deze ook weer zelf planten. Hiermee kan de robot zeer saaie en tijdrovende handelingen wegnemen.