Automatiseren
Machinebouw

Automatisering nog steeds in de lift en gaat positief de toekomst tegemoet

automatisering

Het hoofddoel van automatiseren is dat het enorme tijdswinst op moet leveren en daarmee de efficiëntie binnen het bedrijf aanzienlijk moet verhogen. Vaak gaan er enorme bedragen mee gemoeid om alle zaken volledig automatisch te laten functioneren en verschillende machines met elkaar te laten communiceren. Binnen welke branches hebben we de laatste jaren deze ontwikkeling gezien en wat kunnen we verwachten van de toekomst van automatisering?

Automatisering

De afgelopen jaren zijn heel veel bedrijven in de techniek zaken gaan automatiseren. Veelal in de industriële branche zijn er de afgelopen jaren dus verbeteringen doorgevoerd, denk hierbij vooral aan bedrijven met waar veel ‘lopende band’ werk voor komt.
Denk bijvoorbeeld aan pakketbezorgers, logistieke bedrijven of verpakkingsbedrijven. Een bedrijf die veel machines levert om bedrijfsprocessen verder te optimaliseren is Strema Benelux. Strema Benelux geeft aan dat het de toekomst tegemoet ziet met veel binnenkomende orders, vooral uit nieuwe branches. Zo zit ook de tuinbouwbranche in de lift. Waar ze voorheen met name palletwikkelmachines etc. geleverd hebben ontstaat er nu ook vraag naar machines om karren met bloemen volledig in te wikkelen.

Automatiseren 2.0 – IoT

Volgens de leverancier van geautomatiseerde machines aan de industriële bedrijven staat er een tijdperk voor de deur die ons veel uitkomst gaat bieden. Veel machines en systemen communiceren nu namelijk individueel met internet, inmiddels zijn de technologieën zover dat de apparaten onderling met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor kunnen nog meer processen, nog sneller gaan. Daarentegen heeft ieder voordeel ook zijn nadeel. Door de continue connectie met het internet dient de internet verbinding dusdanig krachtig en stabiel te zijn dat het géén enkel moment down mag zijn. Daarnaast ontstaat er ook een risico dat hackers verbindingen aanvallen of onderscheppen en daardoor met bedrijfsgevoelige informatie aan de gang kunnen, dit dient dus goed afgeschermd te zijn!